Skupina učencev 7.b razreda (9 fantov in 4 dekleta) je v sredo, 22. marca, svojim sošolcem postregla briško kosilo. Tokrat so pri obujanju starih briških receptur pozornost posvetili mesnini, tipični za Brda, markandeli. Priprava te mesnine ima korenine v starorimski kuhinji. V časih, ko mesa ni bilo v izobilju, se je porabilo vse dele živali in tako so nastale markandele. Učenci so iz njih pripravili okusen toč, zraven pa so seveda ponudili še belo polento. Kar nekaj učencev 7. razredov ni bilo prav zaupljivih do te neznane jedi, vendar smo jih prepričali, da jo pokusijo. Velika večina je potem vse pojedla in nam pritrdila, da je jed prav okusna in da so jo njihovi sošolci super skuhali. Tako je menila tudi vodja projekta "Kuhna pa to" - Anka Peljhan, ki nas je zopet obiskala. Pravi, da ne spusti nobene priložnosti za obisk Brd in naše šole. Zadovoljni so bili tudi vodstvo in učitelji, ki so jih učenci povabili na pokušino. Sladica - zdrobov kolač z jabolki pa je teknila prav vsem.
Čestitke kuharjem!