-Alergeni so pripravljeni skladno z uredbo 1169/2011 o zagotavljanju informacij potrošniku in so vidni v priponki. Na podlagi zdravniških potrdil se iz jedilnika izločijo ali zamenjajo živila, ki posameznikom povzročajo težave. Šola si pridržuje pravico do spremembe jedilnika iz objektivnih razlogov.
Jedilnik za tekoči teden na matični na Dobrovem:
DAN
|
MALICA
|
KOSILO
|
POP. MALICA
|
|
---|---|---|---|---|
PONEDELJEK |
13.10. |
Ogrska salama, polbela žemlja, kisle kumarice, čaj |
Telečja obara z zdrobovimi žličniki, domače pecivo s sadjem |
Malico oblikujejo kuharice glej prilogo 1 |
TOREK |
14.10. |
Polnozrnat rogljič, BIO sadni kefir, hruška |
Cvetačna juha, pečena riba, kuhan krompir, kremna špinača |
|
SREDA |
15.10. | Med, BIO maslo, BIO ovseni mešani kruh, jabolko, čaj |
Prežgana juha, piščančja nabodala, hladne testenine, solata, kuhano korenje |
|
ČETRTEK |
16.10. |
Piščančja prsa v ovitku, polnozrnata žemlja, ananas, čaj |
Goveja juha z zakuho, čufti v paradižnikovi omaki, pire krompir, solata, rdeča pesa |
|
PETEK |
17.10. |
Sirni namaz s tuno, koruzni kruh, grozdje, čaj |
Puranje meso v zelenjavni omaki, riž 3 žita, solata |
Jedilnik sta sestavili: Tadeja Tomažič, vodja kuhinje in Teja Tušar OP