TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK
Tudi letos smo na šoli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom obeležili dan slovenske hrane. Vsak tretji petek v mesecu novembru se v slovenskih šolah in vrtcih odvija dogodek, ki daje poseben pomen zajtrkovanju in slovenski hrani. »Hvala za super zajtrk!« je bilo geslo letošnjega tradicionalnega slovenskega zajtrka, s katerim smo se želeli zahvaliti vsem tistim, ki ohranjajo podeželje in skrbijo, da so naše mize bogato obložene in da uživamo zdravo hrano. Hvala torej kmetovalcem, zadrugam, podjetjem in vsem tistim, ki hrano vsako dnevno pripravljajo. Na šoli smo dan obeležili s pogovori in skupnim zajtrkom po razredih. Učenci 6. in 8. razreda pa so zajtrkovali v jedilnici. Po krajšem uvodu je zadonela tudi pesem Čebelar, nato pa smo si vsi skupaj privoščili kos kruha z maslom in medom, skodelico mleka in jabolko.
TRADICIONALNO BRIŠKO KOSILO za učence 7. razreda
Ob dnevu slovenske hrane je skupina sedmošolcev, ki obiskujejo izbirni predmet Sodobna priprava hrane in so vključeni v projekt »kuhna pa to«, pripravili briško kosilo za učence 7. razreda. V gospodinjski učilni so mladi kuharji svojim sošolcem skuhali joto in čješpove cmoke. Bili so navdušeni nad tem, da so povabljeni učenci vse pojedli, pohvalili so kosilo in njihove kuharske spretnosti. Z veseljem bodo v prihodnje pripravili kosilo še učencem 6. in 8. razreda.