V torek, 30. 3. 2021, se je za učence 6. razredov odvijal tehniški dan Oljka. Učenci so spoznavali oljko, njene plodove, uporabnost oljčnega olja v kulinariki in kozmetiki ter njegov pomen pri ohranjanju zdravja. Razdeljeni so bili v 4 skupine. Tekom dneva so se udeležili teoretičnega dela in treh različnih delavnic. Na kuharski delavnici so pripravljali slane in sladke jedi z olčjnim oljem ali oljkami. V okviru likovne delavnice so iz gline izdelovali golobe miru, v okviru dveh tehniških delavnic pa so izdelali pomladansko cvetje, okrasne kokoške in butarice iz oljčnih vejic.
V okviru sodelovanja naše šole z Domom upokojencev v Podsabotinu smo tehniški dan na temo oljke povezali tudi z bližajočimi se prazniki. Izdelke, ki so jih učenci oblikovali, smo namenili starostnikom v Domu upokojencev.
Tehniški dan se je zaključil na šolskem igrišču z degustacijo pripravljenih jedi in oljčnega olja. S pomočjo priloženih receptov lahko jedi, ki so jih pripravili šestošolci, poskusite tudi sami.