Tan frágil como las abejas – Tako krhko kot čebele

25.05.2019
OŠ DOBROVO
V Kulturnem centru argentinskega mesteca Cerrito, ki se nahaja v provinci Entre Ríos, se je od nedelje 19. do petka, 24. maja odvijala predstavitev mednarodnega umetniškega projekta Frágil – Krhko, katerega idejna avtorja sta argentinska umetnica slovenskega rodu Amalia Pérez Molek in slovenski umetnik Goran Medjugorac. V okviru projekta so sodelovale šole in druge izobraževalne ustanove argentinske province Entre Ríos skupaj z našo šolo, ki je zastopala slovenske barve.
V času razstave so si obiskovalci lahko poleg pokušine različnih vrst medu ogledali razstavo umetniške inštalacije čebel, ki so jo z izdelavo papirnatih čebel v naših nacionalnih barvah sooblikovali tudi učenci naše šole. Bogati prispevek naših učencev skupaj s špansko-slovenskim pozdravom našim argentinskim prijateljem je predstavljen v video posnetku, ki so ga prav tako predvajali na otvoritvi razstave v Cerritu.
Namen razstave je spoznati življenje čebel in nameniti večjo skrb tej posebni vrsti, ki s svojim obstojem in delom pomembno prispeva k obstoju človeške vrste.
Razstava se bo na podoben način nadaljevala v četrtek, 30. maja v Kulturnem centru mesta Paraná, pod pokroviteljstvom Slovenskega združenja Triglav Entre Ríos in častnim obiskom slovenske veleposlanice v Argentini gospe Jadranke Šturm Kocijan.
 

Fotografije

Ostali šolski utripi

Napovednik dogodkov

Šola eTwining

Smo člani najbolj živahne izobraževalne skupnosti v Evropi.

Preberi več

Centralna šola
Osnovna šola Alojza Gradnika Dobrovo
Trg 25. maja 9
5212 Dobrovo
Vrtec Dobrovo
Trg 25. maja 9
5212 Dobrovo
fax: 05 398 80 03
Podružnična šola
Kojsko 69
5211 Kojsko
fax: 05 304 15 30