Intranet

Sedmošolci v Kranjski Gori

04.01.2022

1. dan

Učenci in učenke sedmih razredov smo se na prvi delovni dan v novem koledarskem letu odpravili v zimsko šolo v naravi v Kranjsko Goro.
Prvo popoldne smo preizkusili svoje smučarsko znanje na bližnjem smučišču. Razdelili smo se v pet skupin. Nekateri smo prvič stopili v smučarske čevlje.
Po športnih aktivnostih smo izvedeli vse o FIS pravilih, ki veljajo na smučiščih ter o nevarnostih, ki jih prinaša zimska narava.
Večer smo zaključili s sprehodom po pravljično okrašeni Kranjski Gori. 

2. dan

Drugi dan smo nadaljevali s športnimi aktivnostmi. Nekateri smučarji začetniki smo se prvič peljali z vlečnico. V popoldanskem času smo se razdelili v tri skupine z različnimi vsebinami. Prva skupina se je preizkusila v teku na smučeh, druga je spoznavala značilnosti Triglavskega narodnega parka, tretja pa je nadaljevala s smuko. V večernih urah smo se peš odpravili proti jezeru Jasna ter se preizkusili v kvizu. Srečali smo tudi Kekca in zapeli njegovo pesem

3. dan

Zbudili smo se v deževno jutro, kar nas pa ni ustavilo. Nadeli smo si pelerine ter se odpravili novim smučarskim dogodivščinam naproti. Dan se je izkazal za zelo uspešnega, saj smo se vsi peljali z vlečnico.
V popoldanskih urah je pričelo snežiti, kar smo izkoristili za večerni sprehod in igre na snegu.

4. dan

Današnji dan je bil v znamenju zimske pravljice. Začel se je s smuko po na novo zasneženih belih strminah, nadaljeval pa s popoldanskim sprehodom do jezera Jasna ter do podkorenske strmine, na kateri bo v prihajajočem vikendu potekala tekma za svetovni pokal v alpskem smučanju.
Zvečer je v domu potekal zabavni program. Učenci smo pripravili različne točke s katerimi smo se predstavili. Večer smo zaključili s plesom.

Fotografije

Šola eTwining

Smo člani najbolj živahne izobraževalne skupnosti v Evropi.

Preberi več

Centralna šola
Osnovna šola Alojza Gradnika Dobrovo
Trg 25. maja 9
5212 Dobrovo
Vrtec Dobrovo
Trg 25. maja 9
5212 Dobrovo
fax: 05 398 80 03
Podružnična šola
Kojsko 69
5211 Kojsko
fax: 05 304 15 30