Učenci 6. razredov so se na zadnjem naravoslovnem dnevu posvetili urejanju šolskega vrta, pridobivanju kulinaričnih veščin z uporabo zelišč pridelanih na šolskem vrtu ter raziskovanju bližnjega gozda.
V prvi delavnici so učenci sodelovali pri urejanju šolskega vrta. Pridno so okopavali zemljo, pobirali zelišča ter odstranjevali plevel. Posebno pozornost so posvetili urejanju gredic, da bodo zelišča čez poletje lahko rastla v optimalnih pogojih. Pripravljali so tudi zelišča za sušenje. Ker je dela na šolskem vrtu zelo veliko, so z urejanjem zaključili učenci, ki obiskujejo interesno dejavnost Šolski vrt.
V kulinarični delavnici so učenci pripravljali različne jedi, v katerih so uporabili tudi zelišča s šolskega vrta. Vse pripravljene jedi so na koncu tudi poskusili. Bile so odlične.
Tretja delavnica je bila namenjena raziskovanju gozda. Učenci so se podali v bližnji gozd, kjer so določali biotsko pestrost in vrste dreves. S preprostim merjenjem obsega debla so izračunali približno starost dreves in se učili o pomembnosti ohranjanja gozdov. Na koncu pa so v gozdu poiskali poškodovana, bolna, grčasta in smolnata drevesa.
- OŠ Dobrovo
- OŠ Kojsko
- Za učence
- Za starše
- Knjižnica
- Vrtec
- Prehrana