Intranet

Noč branja

14.05.2024

V petek, 10. maja 2024, smo na naši šoli že četrtič organizirali Noč branja, ki se ga je udeležilo 21 učencev, ljubiteljev dobre knjige, druženja in novih dogodivščin. 

Ob 17. uri smo se zbrali v jedilnici, kjer smo se ob rogljičkih in soku seznanili s temo in potekom večera. Letošnjo Noč branja smo posvetili našemu pesniku Alojzu Gradniku ter kulturnim in naravnim znamenitostim Brd. Po razdelitvi na skupine so sledile različne dejavnosti: križanka o Gradniku, tekmovanje v razvozlavanju njegovih ugank, likovna delavnica, kjer so učenci s kavno tehniko ustvarjali po navdihu ob branju Gradnikovih pesmi, ter reševanje anagramov, katerih rešitve so se nanašale na briške znamenitosti.  

Ob vseh aktivnostih smo že zamujali z večerjo, tako da smo morali s pico kar pohiteti, da smo lahko izvedli še literarno štafeto v trim kabinetu in kviz o poznavanju Brd. 

Čeprav so skupine zelo zavzeto tekmovale med seboj, smo bili na koncu zmagovalci vsi, saj so vsi prejeli priznanja in kamenčke z motivom knjige in lune. Ker pa je bilo energije še vedno dovolj, smo tik pred odhodom domov ob 22. uri izvedli še nočno skrivanje … 

Fotografije

Šola eTwining

Smo člani najbolj živahne izobraževalne skupnosti v Evropi.

Preberi več

Centralna šola
Osnovna šola Alojza Gradnika Dobrovo
Trg 25. maja 9
5212 Dobrovo
Vrtec Dobrovo
Trg 25. maja 9
5212 Dobrovo
fax: 05 398 80 03
Podružnična šola
Kojsko 69
5211 Kojsko
fax: 05 304 15 30