V sredo, 25. maja, na dan mladosti so mlade kuharice iz 7. a razreda postregle učence 9. razredov. V okviru izbirnega predmeta Sodobna priprava hrane, kjer so učenci vključeni v projekt "Kuhna pa to", z veseljem odkrivajo in pripravljajo domače jedi. Tokrat so, času primerno, posegle po zeliščih. Pripravile so frtaljo, zavitek z divjimi šparglji in sivkin kolač. Obiskala sta nas tudi vodja projekta gospa Anka Peljhan in fotograf. Učenkam se niti pod budnim fotografskim objektivom niso zatresle roke, suvereno so jedi pripravile in jih ob postrežbi tudi predstavile. Požele so obilo zadovoljstva in pohval.
Devetošolci pa so se v letošnjem letu lotili prav posebnega projekta - skupaj z učiteljicami mentoricami uresničujejo projekt Šolski vrt. Ker si želimo, da bi v šolskem vrtu uspevala tudi ta, za Primorsko in Brda značilna in nepogrešljiva zelišča, smo jedi predstavili in ponudili prav njim. Računamo na to, da bomo v naslednjem letu zelišča nabirali že v našem vrtu.
 
            
 
 
 
 

























 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
