V petek, 15. 4. 2022, se je v Novi Gorici v nakupovalnem središču Supernova (Qlandia) odvijal kuharski nastop. Udeležili so se ga tudi nekateri učenci, ki obiskujejo pouk izbirnih predmetov s področja priprave hrane. Predstavili so pripravo nekaterih jedi, v katerih je bilo potrebno uporabiti sezonska živila. Odločili smo se za zelišča in mlado zelenjavo - žajbelj, sivko, mlado čebulo in mlado špinačo. Seveda ni manjkala polenta. Učenci so prikazali tudi, kako s pridom porabimo živila, ki nam ostajajo (star kruh).
Našo šolo in Brda so zastopale 3 kuharske skupine. Vodja projekta "Kuhna pa to", v okviru katerega se je dogodek odvijal, Anka Peljhan je bila z našim delom več kot zadovoljna. Zelo so nas pohvalili tudi obiskovalci nakupovalnega središča, ki so naše jedi pokušali. Čestitke učencem za izvrstno opravljen kuharski nastop.
Jedi lahko pripravite tudi vi. Recepte najdete na naslednjih povezavah: zapečena polenta z omako iz mlade čebule, špinačni žličniki z žajbljevim maslom in sivkin kolač.
mentorica Vojka G. Mozetič
 
            
 
 
 
 
















 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
