Na povabilo Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda so se učenci, ki v letošnjem letu obiskujejo izbirna predmeta Sodobna priprava hrane in Načini prehranjevanja, v sredo, 6. 10. 2021, udeležili kuharskih delavnic v Hiši kulture v Šmartnem. Gospa Tatjana Bašin je učencem predstavila pripravo nekaterih tradicionalnih briških jedi. Učenci so po njenih nasvetih pripravili ješprenjko, paštafižol, tagičevo kuhnjo in kruhovo torto - preprosto sladico iz starega kruha. Spekli pa so tudi sirkove pogače z različnimi dodatki - z ocvirki, suhimi slivami in grozdjem izabelo.
Obenem je v spodnjih prostorih potekala delavnica fotografiranja jedi. Udeležilo se je je 9 učencev, ki jim je poklicni fotograf najprej predstavil osnove fotografije, kasneje pa so se v fotografiranju živil in jedi tudi sami preizkusili.
Delavnice so bile zanimive, delo je bilo uspešno opravljeno. Šolarji so bili pohvaljeni s strani mentorjev, sami pa so se zahvalili za povabilo in izrazili željo, da bi se podobnih dogodkov z veseljem ponovno udeležili.
































