Intranet

Glasbeno-dramski večer z naslovom The Wonderful Wizard of Oz

01.07.2022

V četrtek, 16. 6. 2022, je ob 19. uri v jedilnici na naši šoli potekal glasbeno-dramski večer z naslovom The Wonderful Wizard of Oz, ki ga je zasnovala učiteljica angleščine Tjaša Rotar Komel. Na prireditvi so nastopali učenci 6. razredov in nekaj učenk zadnje triade.

 
Prireditev, ki je bila razdeljena na dva dela, sta povezovali učenki Sara Sirk in Melita Pintarić iz 7. a. V prvem delu so starši učencev in drugi obiskovalci lahko prisluhnili samostojnim pevskim nastopom učenk Lee Koršič iz 6. a in Ameli Jelinčič iz 6. b, Maše Marušič iz 7. a ter Ešli Peršolja iz 8. a. Nastop pa sta z instrumentalnima skladbama popestrili še devetošolki Sara Pahor in Nika Žežlin, ki sta letos zaključili šolanje na naši šoli.


V drugem delu večera je sledila še dramska uprizoritev pravljice Čarovnik iz Oza oziroma The Wonderful Wizard of Oz avtorja Lymana Franka Bauma. Izvedli so jo učenci iz obeh 6. razredov, ki obiskujejo krožek Ustvarjalna angleščina pod mentorstvom učiteljice Tjaše Rotar Komel. Ta uprizoritev je za učence predstavljala prav poseben izziv, saj so jo izvedli v angleščini. Zadnjih dveh dejanj so se učenci naučili že v prvih mesecih letošnjega leta in ju tudi posneli. Tako so pripravili 5-minutno točko, s katero so 22. aprila letos nastopili na festivalu Jezikajmo – zbliževanje kultur. Festival je za slovensko mrežo Unescovih šol organizirala Osnovna šola prof. dr. Josipa Plemlja Bled. Šestošolci so se v zadnjih nekaj tednih naučili celotno dramsko igro, ki so jo na prireditvi zelo uspešno premierno odigrali. Nastopali so: Ula Koncut, Tina Blažič, Lea Marinič, Lana Velušček, Vita Velušček, Mila Simčič, Albin Bylygbashi, Martin Pulc, Timon Peterlin, Karin Mavrič, Tinej Mikulin, Lea Koršič, Lukas Cicvara, Žan Medvešček, Enej Koštrin in Tim Drnovšček.


Prireditev je bila uspešna tudi zaradi sodelovanja učiteljev in drugega tehničnega osebja. Iskrena hvala učiteljici zgodovine Terezi Peršolja, ki je v zaodrju usmerjala nastopajoče učence, da so pravočasno prihajali na oder in menjavali zakulisje, ter učitelju slovenščine Mihi Hledetu, ki je podpiral pripovedovalca v dramski igri. Za tehnično podporo in ozvočenje je poskrbel računalničar Aljaž Maffi, za snemanje in fotografiranje pa Dani Kristančič. Zahvala gre tudi vodji podružnične šole Kojsko Heleni Vendramin, ki je prijazno odstopila nekaj rekvizitov za zakulisje, učiteljici likovne umetnosti Lidiji Vodopivec, ki je pomagala pri postavitvi ozadja na panoju v jedilnici, ter učiteljici razrednega pouka Denis Škrlj za izposojo kostumov in nasvete glede izvedbe dramske igre. Hvala osebju šolske kuhinje, ki je odstopilo shrambo v jedilnici za potrebe nastopa, ter hišnikoma za prevoz rekvizitov iz Kojskega. Še posebej se zahvaljujemo gospodu Leonu Koršiču za izposojo naglavnih mikrofončkov in pomoč učencem v zaodrju pri ozvočevanju med samim nastopom.


Hvala še enkrat tudi vsem nastopajočim za ves vložen trud in staršem, ki ste svoje otroke spodbujali in podpirali, da so redno prihajali na vaje. Upamo, da vam bo ta glasbeno-dramski večer ostal v lepem spominu.
 

Fotografije

Šola eTwining

Smo člani najbolj živahne izobraževalne skupnosti v Evropi.

Preberi več

Centralna šola
Osnovna šola Alojza Gradnika Dobrovo
Trg 25. maja 9
5212 Dobrovo
Vrtec Dobrovo
Trg 25. maja 9
5212 Dobrovo
fax: 05 398 80 03
Podružnična šola
Kojsko 69
5211 Kojsko
fax: 05 304 15 30