V petek, 29. 11. 2024, točno 2 tedna po tradicionalnem slovenskem zajtrku, so učenci 6. razredov poskusili še domače kosilo. Pripravili so jim ga učenci 8.b razreda, ki obiskujejo izbirni predmet Načini prehranjevanja. V okviru projekta, kjer učenci kuhajo učencem, je bila tokrat tema trajnostni način priprave hrane. Cilj je porabiti in uporabiti čim več takih sestavin, ki bi drugače bile odpadek, se pa da iz njih narediti še kakšno okusno jed.
Tako so učenci star kruh uporabili za pripravo kruhovih cmokov, ki so jih postregli s piščančjim ragujem. Za sladico so bila pečena jabolka z domačo briško marmelado, narejeno iz sadja, ki ga v sezoni ne moremo vsega pojesti. Učenci pa niso zavrgli niti jabolčnih olupkov, iz njih so skuhali okusni jabolčni kompot.
Šestošolci so bili zadovoljni, tudi za repete so vprašali. Kuharje pa so pohvalili tudi odrasli in učitelji, ki so se dogodka udeležili.