Po šoli je zopet zadišalo. V prenovljeni gospodinjski učilnici so učenci 7.b razreda, ki obiskujejo izbirni predmet Sodobna priprava hrane, pripravili briško kosilo. Postregli so ga šestošolcem. V tednu, ko obeležujemo dan slovenske hrane, se po Sloveniji v šolah, udeleženkah projekta "Kuhna pa to", pripravljata jota ali kislo zelje po različnih receptih in na načine, značilne za posamezne regije.
Dober teden nazaj sta mladim briškim kuharjem prenesli znanje priprave prave briške jote članici Društva briških žena in deklet, gospa Marija in gospa Irena. Pokazali sta jim tudi pripravo kostanjevega peciva.
Po njihovih napotkih so učenci pripravili joto s kislo repo, ki je občasno zamenjala kislo zelje in biskvit s kostanjem in čokolado. Postreženi učenci so jih pohvalili in vse pojedli ter si zaželeli, da jih na kosilo povabijo še kdaj.
Čestitke kuharjem in zahvala Društvu briških žena in deklet.























