Intranet

Briško kosilo

18.11.2021

Po šoli je zopet zadišalo. V prenovljeni gospodinjski učilnici so učenci 7.b razreda, ki obiskujejo izbirni predmet Sodobna priprava hrane, pripravili briško kosilo. Postregli so ga šestošolcem. V tednu, ko obeležujemo dan slovenske hrane, se po Sloveniji v šolah, udeleženkah projekta "Kuhna pa to",  pripravljata jota ali kislo zelje po različnih receptih in na načine, značilne za posamezne regije. 

Dober teden nazaj sta mladim briškim kuharjem prenesli znanje priprave prave briške jote članici Društva briških žena in deklet, gospa Marija in gospa Irena. Pokazali sta jim tudi pripravo kostanjevega peciva.

Po njihovih napotkih so učenci pripravili joto s kislo repo, ki je občasno zamenjala kislo zelje in biskvit s kostanjem in čokolado. Postreženi učenci so jih pohvalili in vse pojedli ter si zaželeli, da jih na kosilo povabijo še kdaj.

Čestitke kuharjem in zahvala Društvu briških žena in deklet.

recept za kostanjevo pecivo

Fotografije

Šolski utrip

Šolska TV

Šola eTwining

Smo člani najbolj živahne izobraževalne skupnosti v Evropi.

Preberi več

Logotip - SIO Logotip - Arnes Logotip - Republika Slovenija Logotip - EU Logotip - eTwinning School Logotip - Erasmus Logotip - Občina Brda Logotip - Brda Logotip - UNESCO Logotip - Društvo Radi pišemo z roko Logotip - Fit International
Centralna šola
Osnovna šola Alojza Gradnika Dobrovo
Trg 25. maja 9
5212 Dobrovo
Vrtec Dobrovo
Trg 25. maja 9
5212 Dobrovo
fax: 05 398 80 03
Podružnična šola
Kojsko 69
5211 Kojsko
fax: 05 304 15 30