Intranet

Sodelovanje v oddaji Mali šef Slovenije

25.11.2021
OŠ DOBROVO

Spoštovani starši, učenci in učenke!

Prihodnje leto bodo na televizijskem programu POP TV predvajali že četrto sezono zabavne televizijske oddaje Mali šef Slovenije, v kateri osnovnošolci v paru pripravljajo jedi in kažejo svoje kuharsko znanje. Kot omenjajo na spletni strani podjetja Mercator, ki je sponzor oddaje, Mali šef Slovenije otroke spodbuja k zdravim življenjskim navadam in k odgovornemu prehranjevanju. Poleg tega pa se otroci med snemanjem zabavajo in pridobivajo pomembne izkušnje nastopanja ter komuniciranja z javnostjo. Učenca z nastopom v oddaji predstavljata svojo šolo in se potegujeta za glavno nagrado 10.000 evrov ter druge denarne nagrade, ki jih podeljuje sponzor oddaje. Doslej so ustvarjalci oddaje z denarnimi nagradami, tako PRO PLUS, šolam v Sloveniji pomagali opremiti gospodinjske učilnice, obnoviti šolska igrala, kupiti šolske računalnike in drugo. Jedi učencev ocenjujejo trije slovenski kuharski mojstri, in sicer Mojca Trnovec, Uroš Štefelin ter Jorg Zupan.

Odločili smo se, da se oddaji Mali šef Slovenije v naslednji sezoni pridruži tudi Osnovna šola Alojza Gradnika Dobrovo. Učence in učenke od 4. do 9. razreda vabimo, da se prijavite k sodelovanju v oddaji. To storite tako, da skupaj s svojimi starši oz. z zakonitimi zastopniki izpolnite spletno prijavnico na naslednji povezavi: https://www.24ur.com/tv-oddaje/prijavi-se/naj-si-otroci-prikuhajo-zabavo.html

Prijavite se čim prej.

Učenci v televizijski oddaji sodelujejo v lastni domeni, prav tako sami poskrbijo za prevoz na snemanje v Ljubljani in stroške, ki so s tem povezani. Vsekakor pa se lahko za pomoč in napotke obrnejo na učitelje in učiteljice naše šole.


Vir: PRO PLUS, 2021

Sorodna obvestila za učence in starše

Šola eTwining

Smo člani najbolj živahne izobraževalne skupnosti v Evropi.

Preberi več

Centralna šola
Osnovna šola Alojza Gradnika Dobrovo
Trg 25. maja 9
5212 Dobrovo
Vrtec Dobrovo
Trg 25. maja 9
5212 Dobrovo
fax: 05 398 80 03
Podružnična šola
Kojsko 69
5211 Kojsko
fax: 05 304 15 30