Intranet

Skupaj bomo zmogli

25.03.2020
OŠ DOBROVO

Spoštovani starši in učenci!

Poteka že drugi teden dela - pouka na daljavo. Upamo, da ste zdravi in vam drugačna oblika dela ne povzroča prevelikih težav. Internetne povezave »padajo«, ker je občasno število uporabnikov preveliko. Ne obremenjujte se s tem. Poskusite čez kakšno uro, najbrž bo šlo. Roki za delo so postavljeni okvirno, naredite, kolikor zmorete v danem trenutku.

Učence in starše, ki še niste uspeli vzpostaviti stika z učno snovjo, ki vam jo pošiljajo učitelji, prosimo, da to storite. Sporočite razredničarki/razredniku, v čem je težava, da skupaj najdemo pot do rešitve.

Dejstvo je, da moramo vsi skupaj malo stisniti zobe in se prilagoditi situaciji, ki trenutno vlada v svetu. Ni lahko, se strinjamo vsi. Pomembno je, da se tega zavedamo in si skušamo zadeve čim bolj poenostaviti in se ne obremenjujemo s stvarmi, ki niso potrebne. Če pri delu na daljavo naletite na težave, ki jih ne znate rešiti, se obrnite na razrednika ali razredničarko preko Easistenta.

Delo na daljavo - ja, prav je, da ima učenec stik s šolo, z učenjem. Prav je, da mu starši pomagate pri tehničnih zadevah in ga spodbujate pri delu, ni pa potrebno, da ste ves čas njegov učitelj. Kar otrok zmore narediti sam, naj tudi naredi. Tudi v tem času je potrebno še bolj krepiti otrokovo odgovornost, samostojnost in mu tako dvigovati samozavest, kaj vse zmore sam. Na ta način se učenci učijo tudi funkcionalne pismenosti. Z otrokom naredite urnik dnevnega poteka dela – delo za šolo naj večinoma poteka dopoldne, da boste lažje uskladili vse dejavnosti. Po šolskem urniku naj si otrok označi že opravljene dejavnosti za tisti dan.

Predlagamo, da starši otrokom pomagate naloge "naložiti" s spleta na domač računalnik v obliki wordove datoteke, npr. v mapo ŠOLA NA DALJAVO (tako ne bo težav z internetno povezavo), otrok pa naj se potem potrudi, da v čim večji meri sam naredi naloge.

Časi res niso lahki, a bomo zmogli. Pomembno je, da se držite preventivnih ukrepov, ostajate doma in se na svežem zraku zadržujete sami (oziroma s svojimi družinskimi člani)  ter čim bolje izkoristite sončne in vetrovne dneve, ki  so nam  dani.

Delo za šolo je pomembno, a je le del našega življenja. Želimo in svetujemo, da se zaradi  tega ne bi  prepirali, se slabo počutiti, krhali družinskih odnosov. Naj bo to čas, ko moramo biti vsi skupaj doma, čas za družino, pogovore, dobro počutje in občutek varnosti. Skupaj zmoremo.

Ostanimo zdravi.  Srečno!

Kolektiv OŠ Alojza Gradnika Dobrovo

Sorodna obvestila za učence in starše

Šolski utrip

16.02.2021
POŠ KOJSKO
16.02.2021
OŠ DOBROVO
09.02.2021
OŠ DOBROVO
06.02.2021
OŠ DOBROVO
01.02.2021
KNJIŽNICA, OŠ DOBROVO, POŠ KOJSKO
30.01.2021
OŠ DOBROVO, POŠ KOJSKO
29.01.2021
KNJIŽNICA, OŠ DOBROVO, POŠ KOJSKO

Šola eTwining

Smo člani najbolj živahne izobraževalne skupnosti v Evropi.

Preberi več

Centralna šola
Osnovna šola Alojza Gradnika Dobrovo
Trg 25. maja 9
5212 Dobrovo
Vrtec Dobrovo
Trg 25. maja 9
5212 Dobrovo
fax: 05 398 80 03
Podružnična šola
Kojsko 69
5211 Kojsko
fax: 05 304 15 30