-Alergeni so pripravljeni skladno z uredbo 1169/2011 o zagotavljanju informacij potrošniku in so vidni v priponki. Na podlagi zdravniških potrdil se iz jedilnika izločijo ali zamenjajo živila, ki posameznikom povzročajo težave. Šola si pridržuje pravico do spremembe jedilnika iz objektivnih razlogov.
Jedilnik za tekoči teden na matični na Dobrovem:
DAN
|
MALICA
|
KOSILO
|
POP. MALICA
|
|
---|---|---|---|---|
PONEDELJEK |
20.10. |
Mortadela, črna žemlja, list solate, razredčen sok |
Goveja juha z zakuho, goveji zrezek v omaki, slani skutni štruklji, solata, koruza |
Malico oblikujejo kuharice glej prilogo 1 |
TOREK |
21.10. |
Čokoladni mafin, jabolko, mleko (ŠS) |
Korenčkova juha z zakuho, pastičo, solata, fižol |
|
SREDA |
22.10. | Domač skutno zeliščni namaz, BIO pšenični beli kruh, ananas, BIO razredčen sadni sok |
Zdrobova juha, ribja polpeta, pretlačen krompir, dušen grah |
|
ČETRTEK |
23.10. |
Polnozrnata štručka, sadni jogurt brez dodanega sladkorja, grozdje |
Pečene piščančje krače v zelenjavni omaki, kuskus, solata, koruza |
|
PETEK |
24.10. |
Pečen pršut, koruzna žemlja, hruška, čaj |
Jota s klobaso, marelični cmoki |
Jedilnik sta sestavili: Tadeja Tomažič, vodja kuhinje in Teja Tušar OP