V tednu od 11. do 17. novembra smo obeleževali Teden slovenske hrane, ki se je kot vsako leto zaključil s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Letos je bil poudarek na prav vseh sestavinah in sicer kruhu, medu, maslu, mleku in jabolku zato smo v Kojskem celoten teden posvetili vsem petim sestavinam.
Povabili smo mame in none, da so z nami spekle kruh-cel vrtec je čudovito dišal po sveže pečenem kruhu.
Najmlajši smo poizkušali različna mleka in ugotovili, da nam je najbolj všeč tisto najbolj sladko-riževo mleko. Iz mleka smo kuhali puding, iz jabolk pekli pito.
Starejši smo si sami pripravili mlečni namaz z zelišči in poizkušali različne vrste jabolk-ugotovili smo, da niso le različnih barv, temveč tudi zelo različnih okusov.
Četrtek nam je kot zdaj že par let, tudi letos polepšala čebelarka Elis iz Čebelarstva Batištuta: najmlajši dve skupini je obiskala kar v vrtcu. Predstavila nam je svoje delo in čebele, nadeli smo si čebelarski klobuk in seveda poizkušali sladek med in zdravilen cvetni prah- te majhne, vitaminov polne kroglice so nam bile še posebej všeč. Starejše skupine pa je povabila v svoj čebelnjak, kjer smo izvedeli vse o delu čebelarja in imeli pravo medeno degustacijo. Elis, tebi in tvojim čebelam hvala za lep in sladek četrtkov dopoldan!
V petek pa smo teden seveda zaključili z malo bolj svečanim in seveda tradicionalnim slovenskim zajtrkom.
Enota Dobrovo
 


















