V vrtcu v Biljani smo v sklopu projekta medgeneracijskega sodelovanja v vrtec povabili naše none in nonote. Z njihovo pomočjo smo sami pridelali večino sestavin slovenskega zajtrka. V ponedeljek sta nas obiskala nona Nevenka in nono Valter in s seboj prinesla zanimiv pripomoček. Pokazala sta nam kako z njim olupita jabolka in jih narežeta na krhlje ter jih tako pripravita za sušenje. Jabolk ne bi bilo brez čebel, prav tako pa ne medu. Čebelar Danilo Podvršček, ki smo ga obiskali na n jegovem domu, nam je povedal veliko zanimivih stvari o čebelah in nam pokazal kaj vse uporablja pri svojem delu. Pogostil nas je s sladkimi medenimi lizikami in nam podaril med, s katerim smo se sledkali na tradicionalnem zajtrku. V sredo in četrtek sta nam nona Bogdana in nono Joško prikazala postopek izdelave masla v pinji. Poskusili smo tudi pinjenec in domači jogurt.
Ob pomoči none Marije in Jožice pa smo si spekli kruh. Tako smo si pripravili vse potrebno za tradicionalni slovenski zajtrk in ob njem zelo uživali.
 




