Slovenski zajtrk pri Lisičkah

Dan slovenske hrane je dan, ko naj bi se spomnili in premislili o našem načinu prehranjevanja, o tem, kašno hrano izbiramo ali pripravljamo ter kaj jemo. Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk naj bi nas spomnil, da je hrana, ki so jo pridelali in pripravili ljudje na naših kmetijah, v kmetijskih in živilskih podjetjih ter zadrugah, bolj zdrava, sveža in okusnejša.
Zato smo v tem tednu imeli dve dejavnosti izpeljane z medgeneracijskem sodelovanjem.
V ponedeljek, nam je nona Vesna pokazala, kako se doma lahko speče kruh. Prebrala nam je tudi pesmico briške avtorice Krašček – Kruh.
V torek nam je nona Rosanda pokazala, kako so nekoč delali maslo s 'pinjo'. Niso ga kupovali v trgovini, ampak so ga sami izdelovali iz mleka, ki so ga imeli doma. Prinesla nam je tudi sveže domače mleko, ki so ga otroci zelo radi poskusili in tudi popili.
V sredo smo se odpravili do čebelarstva Batištuta, kjer nam je mama Elis predstavila življenje in delo čebel. Poskusili smo tudi različne vrste medu in jedli medenjake.
V četrtek, smo lupili in rezali jabolka ter jih posušili.
V petek pa je prišel naš težko pričakovani dan – tradicionalni slovenski zajtrk. Z otroki smo pripravili prostor, na mizo nadeli posebne prte, prižgali svečke, poslušali slovensko himno in si zaželeli dober tek.

Galerija fotografij

Slovenski zajtrk pri Lisičkah
Slovenski zajtrk pri Lisičkah
Slovenski zajtrk pri Lisičkah
Slovenski zajtrk pri Lisičkah
Slovenski zajtrk pri Lisičkah
Slovenski zajtrk pri Lisičkah
Slovenski zajtrk pri Lisičkah
Slovenski zajtrk pri Lisičkah