Intranet

Pouk španščine v šolskem vrtu

11.05.2022
OŠ DOBROVO

Na Osnovni šoli Alojza Gradnika Dobrovo sem v času od 4. aprila do 9. maja opravljala pedagoško prakso iz španščine. Skupaj z mentorico Saro Remžgar sva se dogovorili, da bom moj zadnji nastop in obenem tudi poslovilno uro izvedla v šolskem vrtu. Ta način pouka se mi je zdel zares zanimiv, nekaj, kar še nikoli nisem izkusila, zato sem se na uro pripravljala zelo zagnano, premišljeno in obenem polna vzhičenja.

V ponedeljek, 9. maja, sem v šolo prišla pripravljena in sproščena ter polna pričakovanj. Pred poukom sva z mentorico pregledali še zadnje malenkosti, pripravili vse pripomočke in se odpravili v šolski vrt. Pri uri sem učila 10 učencev iz 7., 8., in 9. razreda. Dve šolski uri sta bili razdeljeni na šest aktivnosti, kjer so učenci ponavljali že pridobljeno znanje o zunanjem opisu osebe na različne načine: preko slušnega razumevanja, opisovanja, pisnega izražanja, dveh igric, ki sta vključevali gibanje in kviza v aplikaciji Kahoot!. Ura je potekala zelo sproščeno, v naravi, ob zvokih španske glasbe in pod sončnimi žarki, ki so spominjali na vroča španska poletja. Vzdušje je bilo res vrhunsko. Učenci so lepo sodelovali in bili veseli prav vsake aktivnosti ter so se znašli in si ustvarili prijetno senco pod žgočim soncem. 


Bila sem zelo vesela in ponosna, da je ura uspela in da sem imela možnost spoznati in izvesti tudi nekoliko drugačen način pouka, ne samo tistega za štirimi stenami. Pedagoška praksa mi je prinesla veliko novih in lepih izkušenj, novih poznanstev, spoznanj o sebi in pedagoškem delu ter obilico znanja, ki ga bom pri nadalnjem poučevanju z veseljem izkoristila. Posebna zahvala gre mentorici Sari Remžgar, s katero sva odlično sodelovali in se dopolnjevali, prav tako pa bi se rada zahvalila tudi vsemu kolektivu, s katerim sem se srečala in ki je na takšen ali drugačen način obogatil mojo pedagoško prakso. 

Laura Skrt, študentka španščine in italijanščine.
 

Fotografije

Ostali šolski utripi

22.05.2022
KNJIŽNICA, OŠ DOBROVO
17.05.2022
OŠ DOBROVO, POŠ KOJSKO

Šola eTwining

Smo člani najbolj živahne izobraževalne skupnosti v Evropi.

Preberi več

Centralna šola
Osnovna šola Alojza Gradnika Dobrovo
Trg 25. maja 9
5212 Dobrovo
Vrtec Dobrovo
Trg 25. maja 9
5212 Dobrovo
fax: 05 398 80 03
Podružnična šola
Kojsko 69
5211 Kojsko
fax: 05 304 15 30